Aristo Diyeti Yemek Listesi Nedir?

Aristo Diyeti Yemek Listesi Nedir?

Aristo diyeti yemek listesi, adınından da anlaşılacağı üzere aristodan gelmektedir. Aristodan gelme sebebi ise aristonun günlük yaşam biçimi göz önüne arındırılarak uygulanan, eski zamanlarda yaşan kişilerin beslenme alışkanlıklarına benzetilmiş bir biçimdir.

Aristo Diyeti Yemek Listesi Nedir?

Aristo diyeti temel anlamıyla, ‘kişinin yaşam biçimini destekleyen, diyetten çok beslenme ve günlük yaşama yaklaştıran bir süreç’ olarak tanımlayabiliriz. Aristo diyetini uygulamak için belli başlı kurallar mevcuttur. Bunlar;

1. Bedenini arındırma

Beslenmenin bedeni arındırması, vücudu toksinlerden temizlemeyi ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını desteklemeyi amaçlayan bir yaklaşımı ifade eder. Bu, doğru yiyecekleri seçmek ve bazı zararlı alışkanlıklardan kaçınmakla ilgilidir.

2. Zihnini arındırma

Beslenme, sadece fiziksel sağlığımızı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel sağlığımızı da önemli ölçüde etkileyebilir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme alışkanlığı, zihinsel arınma ve berraklık sağlayabilir.

3. Ruhunu arındırma

Beslenmenin ruhu arındırması, doğru yiyecekleri seçerek ve bilinçli bir şekilde yemek yiyerek içsel dengeyi ve huzuru artırmayı amaçlayan bir yaklaşımı ifade eder.

Ortalama olarak 3 hafta boyunca bu diyet tamamlanır ve bu sayede beyinde yer alan epifiz bezi temizlenir. Epifiz bezinin temizlenmesi kişinin hormonlarını düzenler ve acıkmaya karşı duyulan hissi kısıtlar.

Aristo Diyetinde Neler Yenir?

Aristo diyeti hazırlanırken öncelik olarak sebze ve meyvelere öncelik verilir. Böylelikle bağırsaklar önecelik olmakla birlikte sindirim sistemi düzenlenmesi amaçlanır. Deniz yosunu, şalgam, vişne, muz, kereviz ve Çin lahanası diyet sırasında tüketilmesi gereken ürünlere örnektir. Bunlarla birlikte şu besinler de kullanılır;

  • Yulaf ve yulaftan elde edilen bisküvi
  • Undan elde edilen ekmek ve diğer hamur işleri
  • Yüksek oranda şeker içeren patates, mısır, bezelye gibi sebzeler
  • Kiraz, portakal ya da karpuz gibi yüksek şeker içeren meyvelerin suları
  • Pirinç ve makarna gibi içerisinde glüten içeren gıdalar

Aristo Diyetinin Programı

Kahvaltı:

Sabah 8’de başlanacak olan kahvaltı öğününde 2 adet haşlanmış yumurta ile başlanabilir. Alternatif olarak yumurta yerine yapılan yağsız omlet de eklenebilir. Buna ek olarak yağ oranı düşük peynir ve bolca yeşillik eklenmelidir.

Ara öğün:

10’da yapılır. Bu öğün sırasında 2 salatalık ve bir çay bardağı sarı leblebi yenir.

Öğle yemeği:

Saat 12.30 ile 13 arasında yenecek bu öğünde ızgarada pişirilen kırmızı et ya da beyaz et tercih edilebilir. Ayrıca tek tip yeşillik ile taze salata da tüketilir.

Ara öğün 2:

Saat 15 ile 16 arasında bir kase çilek yenebilir.

Akşam yemeği:

Saat 19 için bir kase salata ve kırmızı et yenir.

Aristo Diyeti Yapılışı

Aristo diyetinin en önemli kriteri, gün içerisinde minimum 2,5 litre su tüketilir. Sabah kahvaltının en geç 8.00’de akşam yemeğinin ise 19.30 da yenmesi gerekir. Arada kalan süre vücudun sindirim yapabilesi açısından önemlidir. Vücut bu süre içerisinde arınır. Kahvaltıdan yarım saat önce ılık su içilir. Ilık su tüketilir iken içerisine 7 damla limon ya da biraz bal konabilir. Bu sayede midenin de temizlenmesi sağlanır ve vücut içerisindeki yağ yakımı hızlanır.

Aristo diyetinde Beslenme programı sırasında 3 ana ve 2 ara öğün beslenme şekli uygulanır. 3 öğün için de protein ağırlıklı bir besinler tercih edilir. Glüten tüketimi yapılmamalıdır. Ara öğünlerin herhangi bir şekilde atlanmaması, diyetin koşulları arasında yer alır. Tüketilmesi planlanan meyve ve sebzeler çiğ olmalıdır. Gün içerisinde yapılacak küçük egzersizler ya da yürüyüşler kilo vermeyi hızlandırır.

Aristo Diyetinde Kahve Tüketilir Mi?

Aristo diyetinde kahve tüketilmemelidir. Sebebi ise kahvenin kafein bakımından ve içeriği bakımından vücuda zarar vermesidir.

Aristo Diyeti Kilo Verdiri Mi?

Aristo diyetinde kilo verme, vücudun metabolizma hızı ile sindirim sistemi sağlıklı çalışacağı için bu diyeti uygulayan her bir birey kilo vermeye ve sağlıklı bir yaşam sürmeye başlayacaktır. Bunun için belde incelmeler görülecek ve yağ oranı düşecektir. Sonuç olarak Aristo diyeti doğru ve istikrarlı bir şekilde uygulandığında bahsettiğimiz vücut sağlığı ve kilo verme mümkün olacaktır.